0513-461557Berend Wapstra strjitte 1, 8401 NN Gorredijkdirectie.loevestein@comprix.nl

We communiceren we op onze school via het ouderportaal “Social Schools.” Dit is een veilig, afgesloten ouderportaal waarin we ouders informeren.

Wat is Social Schools?

Social Schools is een nieuwe manier van communiceren. Binnen een beschermde, afgesloten omgeving communiceren wij met elkaar. U bent aangemeld voor de groep waarin uw kind zit. Automatisch ontvangt u informatie over deze groep. Daarnaast worden algemene schoolberichten verstuurd, bijvoorbeeld de nieuwsbrief. U kunt ook een spoedbericht ontvangen, bijvoorbeeld, “ denken jullie er aan een fles mee naar school te nemen voor de knutselmiddag?”

Met Social Schools kunt u dus altijd op de hoogte zijn en weet u wat er gaande is in de school. We verbeteren de communicatie tussen ouders, kinderen, leerkrachten en de school. In een veilige en afgeschermde groep.

Hoe communiceert Social Schools?

Social Schools kun je openen op een tablet, computer of in de Mobiele app ‘Social Schools.’ De mobiele apps voor Android en iOS zorgen ervoor dat u snel geïnformeerd wordt. Mocht u geen gebruikmaken van de app dan komen de berichten ook binnen op uw emailadres.

De functionaliteiten op een rijtje:

Nieuwsbrief: Om de week wordt er een nieuwsbrief verstuurd. U krijgt een update over het nieuws en evenementen van de groepen waar u lid van bent. Het algemene schoolnieuws komt ook in deze nieuwsbrief.
De agenda: In ‘mijn agenda’ leest u welke evenementen er zijn gepland op groeps-en schoolniveau.
Groepen. Wanneer u uw account heeft geactiveerd heeft u toegang tot de groep(en) van uw kind(eren).
Briefjes. Geen losse briefjes, de leerkracht communiceert met u via berichten.
Spoedberichten: Via de email of de Social Schools app ontvangt u belangrijke informatie. Een spoedbericht wordt naar de leden van een groep gemaild en de leden met een smart Phone ontvangen tevens een pushbericht.
Hulp bij activiteiten: bij een aantal activiteiten is hulp van ouders/verzorgers gewenst. Via social Schools kunnen ouders/verzorgers zich opgeven.

Ondanks dat Social Schools gebruiksvriendelijk is begrijpen wij ook dat er vast nog vragen of onduidelijkheden zijn. Stuur daarom gerust uw vragen en of opmerkingen naar directie.loevestein@comprix.nl