0513-461557Berend Wapstra strjitte 1, 8401 NN Gorredijkdirectie.loevestein@comprix.nl

Hieronder vindt u de aanmeldprocedure bij verzoek tot inschrijving basisonderwijs Opsterland. In de bijlage vindt u ook het aanmeldformulier.

Wij zijn verheugd om u en uw kind te verwelkomen op onze school! Ons doel is ervoor te zorgen dat uw kind met plezier naar school gaat. We geloven namelijk dat een gelukkig kind beter leert, gemotiveerder is en goed kan samenwerken met anderen. Samen streven we naar het succes van uw kind, en we hechten veel waarde aan uw betrokkenheid als ouders/verzorgers. Hoe beter we samenwerken, hoe meer uw kind zal genieten van zijn schooltijd. Samen staan we sterk!

Wanneer kan uw kind naar de basisschool?
Uw kind mag de basisschool bijwonen zodra het vier jaar oud is. Maar vanaf drie jaar en tien maanden kan uw kind alvast enkele dagen wennen op school. 

In principe gaan kinderen in groep 1 volledige dagen naar school. Dit kan in het begin best intensief zijn voor veel kinderen, met lange dagen en veel nieuwe dingen om te ontdekken. Als u zich hierover zorgen maakt, praat er dan over met de leerkracht. Samen kunnen we bekijken hoe we uw kind kunnen ondersteunen, zowel op school als thuis. Misschien is het een goed idee om uw kind in de eerste weken halve dagen naar school te laten gaan. Het is belangrijk om te weten dat vanaf vijf jaar leerplicht geldt, wat betekent dat uw kind dan verplicht naar de basisschool moet.

Kennismakingsgesprek en wennen aan school
Als u uw kind hebt aangemeld wordt er een afspraak met de directeur gemaakt. Zij zal u een rondleiding geven door de school en daarna volgt een kennismakingsgesprek. Ongeveer 6 weken voor de 4e verjaardag van uw kind wordt u gebeld en krijgt u informatie over onder andere benodigdheden, routines en de werkwijze in de kleuterklas. Ook wordt er een afspraak gemaakt voor twee wenochtenden. Het doel van deze wenochtenden is drievoudig:

  • Uw kind kan alvast wennen aan de andere kinderen in de klas, de leraar en het schoolschema.
  • U als ouders/verzorgers kunt het gedrag van uw kind observeren en zien hoe uw kind zich voelt op school.
  • De leraar kan beoordelen of uw kind nog moet oefenen met bepaalde vaardigheden, zoals zelfstandig handen wassen of naar het toilet gaan.

Zelfstandigheid
We moedigen ouders aan om hun kinderen zoveel mogelijk basisvaardigheden aan te leren voordat ze naar school gaan. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandig:

  • brood en fruit eten.
  • aan- en uitkleden.
  • schoenen en jassen aan- en uittrekken.
  • handen wassen.
  • naar het toilet gaan.

Dit bevordert de zelfstandigheid van uw kind en helpt hem/haar zich beter te redden op school.

Zindelijkheid
We begrijpen dat kinderen in de kleuterklas soms nog een ongelukje hebben. Daarom hebben we altijd reservekleding bij de hand, zodat kinderen zich kunnen verschonen. Dit hoort bij de leeftijd en is heel normaal.

Het is echter belangrijk te weten dat kinderen (tenzij om medische redenen) zindelijk moeten zijn voordat ze naar de basisschool gaan.

We kijken ernaar uit om samen te werken en uw kind een fantastische schooltijd te bezorgen. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind succesvol wordt op onze school.