0513-461557Berend Wapstra strjitte 1, 8401 NN Gorredijkdirectie.loevestein@comprix.nl

In het schooljaar 2022-2023 zijn we gestart met een nieuw portfolio. 
Een portfolio is een waardevol instrument om de groei en ontwikkeling van een kind op vele gebieden te documenteren en te volgen.

Het is een verzameling van bewijsmateriaal, zoals foto's, tekeningen, schrijfvoorbeelden, reflecties en observaties, die een beeld geeft van de ontwikkeling van het kind op verschillende gebieden, waaronder sociaal-emotionele en executieve functies. Het doel van een portfolio is om de voortgang van het kind in de loop van de tijd te laten zien, sterke punten en groeimogelijkheden te identificeren, en ouders, verzorgers en leraren te betrekken bij het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind.

Sociaal-emotionele vaardigheden omvatten het vermogen om emoties te herkennen en te begrijpen, empathie te tonen, relaties op te bouwen, conflicten op te lossen en effectief te communiceren. Executieve functies daarentegen zijn cognitieve vaardigheden die nodig zijn voor het plannen, organiseren, focussen, zelfregulering en flexibel denken. Ze zijn essentieel voor het nemen van beslissingen, het voltooien van taken en het behalen van doelen.

Daarnaast laat de leerling ook zien wat hij/zij heeft geleerd. Dit kan aan de hand van een foto, tekening of tekst die de leerling heeft gemaakt. 

Er zijn verschillende tabbladen die elk jaar worden gevuld.
Dit ben ik; zelfportret, talenten die bij de leerling passen.
Dit kan ik; de ik-cirkel
Dit leer ik; uitdraai van de Cito leerling in beeld toetsen, leerdomeinen worden door de leerling zelf beschreven.
Hier ben ik trots op; kan van alles zijn!